Groepen

Rupsje Ribbel

Ribbels

Ze zijn 6-8 jaar piepjong. De Ribbeltjes, de kleinsten, de jongsten, schattigste én ook de grootste deugenieten uit de hele Chiro!

Voor hun is Chiro nog heel nieuw. Toch staan ze elke zondag te springen om ein-de-lijk naar de Chiro te mogen gaan! Hun leidsters zijn er om ze spelenderwijs wegwijs te maken op de Chiro en om hun deugnietenstreken op te vangen. Samen met de leiding leven ze toe naar hun eerste of zelfs al hun tweede Chirokamp en ravotten ze samen tot echte Chirogrieten!

Naast hun speelse kant hebben de Ribbeltjes een klein hartje voor Rupsje Ribbel, hun favoriete paarse mascotte die ook elke zondag van de partij is!

Leidsters van deze toffe bende: Bieke & Kato

Foto van de Ribbels
Mazzel

Speelies

De Speelies zijn 8-10 jaar. Eigenlijk zijn ze de Speelclub maar bij ons zijn ze beter bekend als de Speelies.

Ze zijn nog jong maar al iets mondiger want de Chiro is niet meer helemaal nieuw voor hun. Ze horen nu al bij de échte Chiromeisjes!

De leefwereld van de Speelies moet je niet ver zoeken. Spelen, spelen en nog eens spelen, ze bruisen van energie! Ze willen al iets stoerdere uitdagingen en verhalen om mee naar huis te nemen en wees maar zeker dat ze die ook zullen krijgen!

Leidsters van deze toffe bende: Leen, Coralie & Liza

Foto van de Speelies
Sjoepap

Kwiks

De Kwiks zijn onze leden tussen 10 en 12 jaar.

Ze hangen het liefst van al samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel en zijn niet bang om zich vuil te maken.

Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te spelen. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om met z’n allen lekker vuil te worden.

Leidsters van deze toffe bende: Iris, Marlies & Zena

Foto van de Kwiks
Flamm & Spetter

Tippers

De Tippers zijn tussen 12-14 jaar. Tippers zitten vol in hun puberteit en ondergaan veel veranderingen op mentaal en fysiek vlak.

De Chiro is een plaats waar ze zich elke zondag weer kunnen amuseren, eens gek kunnen doen en waar net dat ietsje meer mag. Ze vormen een hechte maar toch open groep die al eens graag de grenzen van hun leiding wil aftasten.

Na 6 of 7 jaar Chiro-ervaring is Chirokamp een vast gegeven geworden in de zomervakantie, zullen activiteiten uitdagender zijn en krijgen Tippers al een beetje meer verantwoordelijkheid opgelegd.

De Chiro zal een veilige plaats creëren waarin ze zichzelf kunnen ontdekken en een positief zelfbeeld kunnen vormen op een speelse manier. Iedereen is welkom in Team Rood!

Leidsters van deze toffe bende: Hanne, Cato & Polien

Foto van de Tippers
Bob de Bever

Tiptiens

De Tiptiens zijn de 14-16 jarigen in onze Chiro.

Een Tiptien luistert altijd naar de leiding, komt overal op tijd, interesseert zich niet in het andere geslacht, praat nooit met een volle mond en houdt niet van aandacht op sociale media. Klinkt dit ongeloofwaardig?

Ja.

En gelukkig maar! Want deze dingen maken Tiptien zijn net zo boeiend. Geen poezen om zonder handschoenen aan te pakken, hoor. De ene zondag zijn ze niet te stoppen en de andere krijgen we hen niet met hun luie konten uit de zetel. Samen vormen ze een hechte, maar eigenwijze groep met een eigen mening!

Leidsters van deze toffe bende: Hannah, Hannelore & Sine

Foto van de Tiptiens
Freek de Egel

Aspi's

De Aspi’s zijn onze oudste leden tussen 16 en 18 jaar.

Als Aspi steek je soms dingen uit die het zonlicht niet mogen zien of die net iets uitdagender zijn dan een gewone activiteit. Ruige spelen wisselen zich af met gezellige babbelmomenten die veelal uiten in hevige lachbuien. Ja, hier wordt nogal wat afgegierd!

Het Chiro engagement hebben ze al helemaal beet en zo worden ze klaar gestoomd om leiding te worden.

Dit jaar hebben wij geen Aspi’s, deze dappere dames maken al deel uit van onze leidingsploeg.